Бъдеща булка от американския щат Кентъки не се ваксинира срещу новата коронавирусна инфекция от страх, разболя се от COVID-19 и умря, съобщава NBC News.

29-годишната Саманта Уендел планирала да се ожени за любимия си Остин, с когото се запознала в университета. Влюбените планирали да имат най-малко три деца. Именно желанието да стане майка накарало Саманта да отложи ваксинацията за по-късен етап. Тя се страхувала, че препаратът може да я направи безплодна.

Заради разпространението на делта варианта на К-19 и резкия скок на заразените в края на юли младата жена променила решението си и заедно с половинката си се записали за ваксинация.

Американката продължила с активната подготовка на сватбата и скоро заминала на моминско парти в Нашвил, Тенеси. Веднага след връщането си от там и седмица преди ваксинацията обаче се почувствала зле.

„Не спираше да кашля”, разказва партньорът й.

Двамата си направили тест за коронавирус, който се оказал положителен.

Остин изкарал вируса леко, но състоянието на Саманта започнало бързо да се влошава. Тя била хоспитализирана и включена към апарат за изкуствена вентилация. В петък, 10 септември, близките й чули най-страшната вест – че няма да оживее и трябва да бъде изключена от апарата.

Семейство Уендел реши да сподели историята й, за да помогне на всички хора да избегнат грешката на Саманта. Братовчедката й е категорична, че причина за трагедията е дезинформацията.