Властите в Египет не изключват причината за изчезването на полет MS804 на “EgyptAir” да е терористичен акт. Такова мнение изказват и редица експерти в областта на авиацията, съобщава „Звезда”. Същевременно vesti.ru, с позоваване на египетски медии, съобщава, че вече е получен сигнал от една от черните кутии на самолета.
Според руския пилот Юрий Ситник от Внуковските авиолинии, инцидентът може да е терористичен акт. „Най-вероятно става дума за взрив или пожар на борда, който може да е възникнал в багажното отделение”, смята той
 

Летецът-изпитател Анатолий Книшов предполага, че изчезването на самолета от радара сочи към взрив на борда.
 
Авиоекспертът Роман Гусаров припомня, че последната голяма самолетна катастрофа е станала отново в Египет. 

Екипажът не е имал възможност да съобщш за проблем на борда на самолета, защото летецът може да е загубил съзнание или да е имало терористичен акт, смята пилотът на A320 Андрей Литвинов.

Той обяснява, че когато самолетът лети на тази височина 11 000 метра и екипажът не може да съобщи за внезапно възникнали проблеми, значи самолетът се разхерметизира и следва бърза загуба на съзнание. 

Ако има проблем при излитане и казане, то екъпажът действително няма време да даде каквато и да било информация. Но на височина 11 000 метра, дори да възникне някаква техническа нередност, то екипажът има възможност да подаде сигнал и да започне отстраняването й. Щом не е направил това, значи пилотът или е загубил съзнание при разхерметизация, или е имало терористичен акт, както на самолета над Синай, считает Литвинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ