Днес в Бон се провежда срещата на външните министри на „Голямата двадесетка”. Планира се да бъдат обсъдени кризата с мигрантите и борбата с тероризма. Впрочем това е официалната програма, но също толкова огромен интерес предизвикат и срещите в рамките на форума, пише НТВ.  
Днес дипломатите ще получат възможността да си сверят часовниците спрямо световната политика – в Германия е пристигнал и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, също така в двустранните срещи ще участва наскоро назначеният германски министър Зигмар Габриел. Очаква се срещата в Бон да бъде съпроводена от протести на антиглобалисти.
 

По информация на медиите Лавров и Тилърсън вече са започнали своята среща. В хода на разговорите руският министър е заявил, че има много въпроси, които трябва да бъдат обсъдени с неговия американски колега. Като цяло темите са били дискутирани от президентите на Русия и САЩ, които наскоро разговаряха по телефона. „Надявам се, че по всяка една от темите ние ще определим параметрите на нашета бъдеща работа”, е заявил още руският външен министър.