В мрежата се е появи видео, в което привърженик на ултрарадикалната група "Горди момчета" (Proud Boys) предупреждава, че ще избухне „гражданска война“, ако Доналд Тръмп не бъде преизбран през ноември, а освен това той съветва хората да се запасят с оръжия, съобщават световните издания.

Клипът е заснет по време на митинг на Тръмп в Стейтън Айлънд, щата Ню Йорк. Поддръжникът на „Горди момчета“ твърди, че групата „не е агресивна“, въпреки че неведнъж е имало информации за жестоки сблъсъци с либерални групи и Антифа.

„Ние сме като морски пехотинци, ние сме първите, които идват,“ добавя той. Когато блогърът, заснемащ видеото, пита как групата е реагирала на коментарите на Тръмп за „отстъпване“, мъжът казва, че президентът е казал на "Горди момчета" да „изчакат заповедите му“. След това привърженикът на Proud Boys предупреждава какво ще се случи, ако Тръмп не спечели изборите.

„Ако Тръмп не бъде преизбран, ще има бунт. Ако той не бъде избран, ще видите гражданска война. Моята препоръка към всички е да се запасят с боеприпаси, да си вземат оръжия“. След това интервюто приключва и видеото свършва.
  Блогърът, който е заснел видеоклипа, е написал в Туитър, че възнамерява скоро да публикува в интернет пълното интервю.

По-рано от Proud Boys също така признаха, че в редовете им има достатъчно последователи на QAnon: конспиративна теория, която смята, че Тръмп води тайна война срещу „държавата в сянка“ и високопоставени педофили, които се покланят на дявола.

Превод и редакция: БЛИЦ