Руски удар в северния украински град Чернигов причини смъртта на поне 10 души, а най-малко 20 са ранените, предаде УНИАН.

Черниговска област, която граничи на север с Беларус, бе отчасти окупирана в началото на руската инвазия, но бе пощадена от тежки боеве за двете години след изтеглянето на армията на Москва.

Кметът на Чернигов Александър Ломко заяви, че ударът е бил гъстонаселен район на града.

"Има 8 загинали и 18 ранени в резултат на руски ракетен удар в Чернигов. Спасителната акция продължава", каза той.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му няма достатъчно средства за противовъздушна отбрана, които биха могли да предотвратят смъртоносната атака в Чернигов.

"Чернигов. Спасителната операция продължава под руините, има 20 ранени и 10 загинали", каза държавният глава в Telegram. Президентът добави, че за съжаление броят на жертвите може да нарасне.

"Това нямаше да се случи, ако Украйна имаше достатъчно ПВО средства и ако светът имаше достатъчно решимост да се противопостави на руския терор", заяви Зеленски.

На свой ред ръководителят на Черниговската областна военна администрация Вячеслав Чаус каза, че в града са повредени много многоетажни сгради и гражданска инфраструктура, унищожени са и десетки автомобили.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук