Министерството на външните работи на Русия смята изгонването на руските дипломати от София като недружелюбно и провокативно действие и предупреди българските власти за огледални мерки, се съобщава в изявление на министерството. 

„Смятаме, че ходът на София е открито недружелюбен и провокативен, който противоречи на конструктивния и традиционно взаимоуважителен характер на руско-българските отношения. Запазваме правото да предприемем ответни мерки“, се казва в съобщението.

Гешев огласи шпионски скандал: Двама чужди дипломати са разузнавали България

От министерството съобщават, че българските власти не са представили доказателства относно експулсирането на руските дипломати.

„На 24 януари българските власти решиха да експулсират от страната дипломат на посолството и служител на търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени ясни доказателства за това решение“, коментират от външното министерство.

Посолствата на Канада, Великобритания и САЩ приветстваха действията на българската прокуратура по разкриването на двама руски шпиони и повдигането на обвинения на други трима руснаци