Отхвърляме опитите на западните държави, начело със САЩ, да налагат на други страни псевдолиберални и извратени идеи за правата на човека, се казва в изявлението на руското посолство във Вашингтон, цитирано от световните медии.

Русия възприема критиките от страна на американски служители срещу законопроекта, приет от Държавната дума за забрана на ЛГБТ пропагандата, като груба намеса във вътрешните й работи, подчертаха руските дипломати.

"Взехме под внимание изявленията на редица американски официални лица, критикуващи приетия от Държавната дума на Руската федерация проектозакон за забрана на разпространението на пропаганда за нетрадиционни сексуални отношения, педофилия или информация, предизвикваща желание за смяна на пола. Считаме подобни изявления за груба намеса в нашите вътрешни работи", пишат те.

Високопоставен US джендър: Операцията за смяна на пола на деца спасява животи ВИДЕО

"Ние изискваме от Вашингтон да уважава избора на нашия народ, да се придържа към моралните насоки, които се предават от поколение на поколение и са в основата на руската гражданска идентичност", допълват от посолството.

Дипломатическата мисия припомни, че "Русия последователно отстоява защитата на традиционните семейни ценности".

"Ние говорим открито за нашето отхвърляне на опитите на западните държави, начело със Съединените щати, да налагат на други страни псевдолиберални и извратени идеи за правата на човека", се казва още в изявлението на руското посолство във Вашингтон.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук