Няма да закъснеят ответните мерки на Русия срещу Великобритания, заяви Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин. „Естествено, те [ответните мерки] няма да закъснеят, предложенията ще бъдат формулирани от министерството на външните работи и други институции“, каза пред репортери Песков.

По неговите думи лично Путин щял да избере варианта за ответни мерки срещу Великобритания, който най-добре ще отговаря на интересите на Русия. „Окончателното решение, естествено, ще е на президента на Руската федерация. Няма никакви съмнения, че той ще избере този вариант, който в най-голяма степен отговоря на интересите на Руската федерация“.

Песков изрази недоумението на Русия от действията на Лондон. Говорителят подчерта, че обвиненията не са подкрепени с нищо, „освен това обвиненията започнаха да звучат така, като че ли би могла да се появи някаква информация за използваното вещество“. „Което само по себе си говори за присъствието на тази ситуация на всички признаци на провокация срещу Русия“. В Кремъл определят като безотговорна позицията на Лондон във връзка със случилото се с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, уточнява БГНЕС.

Песков подчерта, че Кремъл „търпеливо и последователно“ ще информира международното обществено мнение за позицията си. Говорителят за пореден път подчерта, че Русия няма никаква връзка със случилото се в британския град Солсбъри със Скрипал и дъщеря му, подложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество „Новичок“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!