Жителка на американския град Детройт, която беше обявена за мъртва, отвори очи в погребален дом, съобщи местната телевизионна станция WXYZ-TV, информира "Монитор".

Медицинският екип получил домашно обаждане в неделя, след като 20-годишната Тамиша Бошамп спряла да показва признаци на живот. В продължение на половин час лекарите се опитвали да я реанимират и по-късно я обявили за мъртва.

След това медицинската информация за "починалото" момиче била предадена на съдебномедицински експерти, които потвърдили смъртта й. След установяване на факта, че не са открити следи от насилствена смърт, "тялото" е предадено на семейството на момичето без аутопсия, за да могат те да организират погребението.

Часове по-късно става ясно, че момичето всъщност не е умряло - дишало и отворило очи.

"Тя беше почти балсамирана, ако не беше отворила очите си, щеше да се случи ужасен кошмар“, каза пред медиите адвокатът на семейството Джефри Фигър.

Според него 1,5 часа, които момичето е загубило, може да бъдат от решаващо значение за нейното възстановяване. Той не уточни в какво състояние е Бошамп, отбелязвайки само, че тя е жива и е в интензивно отделение.