Шофьор на черно BMW X6 направи нечувана касапница на пътя в руския град Петроград. Азербайджанецът Мурад Касимов помита двама души и те умират на място. Той е имал забрана от съда да шофира, освен това е бил с множество криминални регистрации. Смята се, че принадлежи сред т. нар. "воры в законе" - най-страшните бандитски структури в Русия. 

30-годишният Мурад Касимов разпивал с приятели във фаталната нощ. Там той се развличал с кокаин и дишане на райски газ.

След това Мурад седнал зад волана на баровската си кола, но в един момент загубил съзнание от дрогата. След това започнала и касапницата. В показанията си той твърди, че нищо не помни. От камерите се вижда как колата му се врязва в тротоара, качва се върху него, помита двама души и се спира чак във витрината на местно кафе. Резултатът? Трима души са много тежко ранени, двама са загинали - рускиня на 39 години и американецът Тод Кроуъл.

Независимо, че Мурад е с тежки провинения и принадлежи към криминални структури, съдът го е пуснал под домашен арест и не е ясно дали няма да се укрие до началото на делото.Според социалните мрежи Мурад е фен на оръжието и скъпите коли. Често се снима с различни пистолети. 

Превод БЛИЦ