От МВФ искат мярката да бъде подписана сега, защото имат опасения, че изборите в Гърция, които трябва да бъдат проведени през 2019 година, могат да доведат на власт нова партия, която да се откаже от реформите, направени от кабинета, пише Български новини.
По отношение на реформите на трудовия пазар МВФ проявява известна гъвкавост, което подсказва, че двете страни могат да постигнат компромис.  Прогнозите са, че двете страни могат да постигнат сделка до заседанието на Еврогрупата на 7 април. МВФ ще заяви дали ще участва в програмата на Гърция към края на май, уверяват още източниците на гръцкото издание.

Гърция настоява да възстанови колективните трудови договори, които бяха отменени по искане на кредиторите през 2012 година. Премиерът Алексис Ципрас получи подкрепа в това отношение от генералния директор на Световната организация по труда (ILO) Гай Райдър, пише Ana Mpa. Колективните трудови договори са едно от фундаменталните трудови права, които ILO защитава, коментира Райдър по време на среща с гръцкия премиер.