Броят на посетителите в нощен клуб в италианския град Кориналдо, където шест души загинаха, надвишава предвидените стандарти за безопасност. Това съобщи в събота министърът на вътрешните работи на страната Матео Салвини, цитиран от световните осведомителни агенции.

"Следователите са склонни да мислят, че вътре е имало повече хора", каза министърът. "Неприемливо е те да загиват на 14-годишна възраст." Салвини добави, че планираният митинг на неговата партия "Лига" в Рим ще започне с минута мълчание в памет на жертвите.

Общо пет тийнейджъри на възраст между 14 и 16 години и 39-годишна жена, придружила дъщеря си, са загинали при инцидента. В клуб в Кориналдо в провинция Анкона на адриатическото крайбрежие е имало концерт на популярния италиански рапър Сфера Ебаста.

Концертът е събрал млади хора от околните градове, повечето от тях – тийнейджъри. Според очевидци паниката възниква поради разпръскване на лютив спрей. Общо 120 души са били ранени в резултат на инцидента, повече от 60 от тях са били отведени в болници. Състоянието на мнозинството не предизвиква безпокойство, но 12 жертви са със животозастрашаващи наранявания. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!