Мъж от Чехия, който държал два лъва като домашни любимци, е бил убит от тях в дома си. Това съобщиха от местната полиция, цитирана от „Евронюз“.
 

Михал Прасек, който живеел в село Здечов в Източна Чехия, е нападнат и убит от 9-годишен мъжки лъв. 34-годишният мъж отглеждал мъжки и женски лъв без никакво разрешение от ветеринарните власти в клетки, които построил също незаконно.
 


 
„Мога да потвърдя смъртта на стопанина“, каза говорителят на полицията Ленка Яворкова. Двете големи котки са били застреляни.
 
Полицията е била сигнализирана от бащата на Парсек, който видял окървавеното тяло на сина си вътре в клетките от охранителна камера. Докторът, който пристигнал, бил първият, обявил смъртта на Михал. След инцидента лъвовете си останали в клетките.
 
Прасек отглеждал мъжкия хищник от 2016 година, а с женската се сдобил миналата година. Много от жителите на селото били притенсени от присъствието на опасните животни.
 
През юни женската лъвица влезе в новините, след като нападна велосипедист. Тогава Прасек я беше извел на разходка на каишка.
 
Превод и редакция: БЛИЦ