В Египет лекари направиха операция на 33-годишен мъж, който няколко месеца ходел с телефон Nokia 3310 в стомаха си. Инцидентът е станал в град Асуан, съобщава Mirror.

Мъжът по неизвестна причина глътнал телефона. Как е  успял да направи това, също не се съобщава. Когато след време се появили доста силни болки в корема, египтянинът не се обърнал към лекари заради смущението си. 

Почти половин година той се надявал, че ще успее да се отърве от телефона по естествен начин, но нищо подобно не се случило.

През цялото това време телефонът не позволявал храната да се усвоява нормално и да се абсорбира от организма, както и да се придвижва от стомаха към червата. Това провокирало появата на силна болка и спазми. В резултат на това мъжът просто не издържал и отишъл в болницата.

Лекарите незабавно прегледали пациента и установили, че мобилният телефон е в стомаха и той е напълно непокътнат. Те отбелязали, че египтянинът е в сериозна опасност, тъй като киселината от батерията можела лесно да изтече от телефона и да изгори напълно всички вътрешни органи.
Хирурзите извършили хирургична процедура и извадили мобилния телефон парче по парче. За това са използвали метода на ендоскопия, при който не е необходимо да се реже стомахът.

Превод: БЛИЦ