Мъж нападна минувачи в района на железопътната гара в руския град Екатеринбург, съобщават световните агенции.

„Случи се инцидент с нападение на мъж над минувачи. Броят на жертвите и обстоятелствата на инцидента сега се изясняват“, каза източникът. Според друг източник от силовите структури на региона, нападателят в близост до ЖП гарата на града е бил въоръжен с нож.

При нападението са загинали трима души. 

Извършителят е арестуван, съобщиха от регионалното МВР. „Когато пристигналите на мястото полицаи се опитаха да задържат заподозрения, въоръженият с нож мъж се опита да атакува представители на МВР. В резултат на това полицията беше принудена да използва служебните си оръжия“, каза Валери Горелих, ръководител на пресслужбата на Главната администрация на МВР за Свердловска област.

Той уточни, че в резултат нападателят е ранен и откаран в болница за медицинска помощ. Детективите установяват самоличността на жертвите и взимат показания от очевидци.

Според пресслужбата на Централния военен окръг (ЦВД), гарнизонният отряд, патрулиращ в района на ЖП гарата, е подпомагал полицията при арестуването на въоръженото лице. „Гражданите помолиха военнослужещите на един от площадите за помощ за защита от въоръжен мъж. Военнослужещите своевременно реагираха: един от тях извика полицейски отряд и блокира входа на минувачите в парка, още двама военнослужещи, заедно със служителите на реда, участваха в задържането на агресивно лице“, заявиха от пресслужбата.

На местопроизшествието работят следователи от териториалния следствен отдел, служители на отдела по криминалистика на Следствения комитет за района на Свердловск.