Жител на Индия разказа как е премахнал 25 килограма и е постигнал релефно тяло, без да се отказва от нездравословна храна, съобщава The Times of India.

Преди да отслабне, 37-годишният Бхупиндер Митал тежал 90 килограма и бил висок 170 сантиметра. Той твърди, че винаги е водил активен начин на живот, но не е могъл да отслабне поради лош метаболизъм.

„По-рано също се занимавах с фитнес и имах атлетично телосложение. Правих редовно кардиотренировки, джогинг и редовно играех скуош “, отбелязва той. „Но избягвах тренировките с тежести. Това беше моят пропуск."„Хората наоколо често казваха:„ Тренираш толкова много, играеш редовно, но защо не си слаб? “ Беше много демотивиращо за мен “, признава мъжът. Накрая той решил да изпробва онлайн програма за отслабване, която включвала подробен план за диета и упражнения.

Митал е убеден, че когато отслабвате, не е необходимо да се отказвате от нездравословна храна. Според него той е постигнал релефни форми, въпреки че се е отдал на любимите си ястия почти ежедневно, включително сладолед. Индианецът вярва, че най-важното е да не се надвишава дневният прием на калории.

Под ръководството на специалисти Митал успял да подобри метаболизма. Той заявява, че не се ограничава в храната, а последното му хранене, което винаги е по-питателно от закуската и обяда, е по-късно - обикновено след 20:30. Индиецът отбелязва, че се опитва да пие до пет литра вода дневно.Мъжът се занимава със спорт шест пъти седмично и ежедневно върви по 12 хиляди стъпки. Той посъветва желаещите да отслабнат да пият поне четири литра вода на ден и да спят не по-малко от девет часа.

„Всеки може да постигне мечтаната си фигура с три неща: диета, упражнения и постоянство“, заключава той.

Превод и редакция: БЛИЦ