Румънец, който преди 10 дни беше диагностициран с Covid-19 и чието семейство с дни чакало да бъде приет в отделение за интензивно лечение, почина вчера в болницата в Дева, съобщи дъщеря му в профила си във Facebook.

Тома Авриджеян (67) чакал няколко дни, а семейството се опитвало да помогне, като се обаждало на няколко болници в страната с надеждата да има интензивно отделение с необходимото оборудване, съобщава "Агерпрес".

Румънецът бе потвърден положителен за коронавирус в началото на ноември. Когато здравето му се влошило, той бил хоспитализиран в Орастие и оттам написал съобщение във Facebook, призовавайки хората да се предпазват и да спазват мерките, въведени от властите.

„В понеделник, 2 ноември 2020 г., се оказах позитивен с Covid-19. Публикувам това с желанието да ви предупредя да се предпазвате, защото не искам никой да преживява това, което аз преживявам. Уверявам ви, че е много потискащо - чувствате треска, главоболие, болки в корема, болки в мускулите, намален дихателен капацитет, липса на апетит, безсъние и освен това 14-дневна карантина. Носете маска, дезинфекцирайте се, спазвайте дистанция, избягвайте тълпите. Казвам ви това по най-приятелския начин, не пренебрегвайте вируса. Той съществува и не искам да страдате. „Бог да ви благослови“, написа той в профила си във Facebook.

„Татко, съжалявам, че не прекарахме повече време заедно. Съжалявам, че не знаех как да продължа да ти помагам. Със сигурност знам, че ако беше на моето място, щеше да направиш много повече! Извини, че съм безсилна, нямам сили и знания да се боря с медицинската система и да те спася! „Дните, прекарани в общинската болница в Орастие, бяха фатални за нас“, написа дъщеря му в профила си във Facebook.

Превод: БЛИЦ