26-годишният американец Уесли Просър напълно загуби паметта си поради инфекция в мозъка и отново се научи да ходи и говори, съобщава Lad Bible.

През 2017 г. Просър преживял болест, подобна на настинка. Той не отдал особено значение на треската и главоболието. Състоянието на мъжа обаче бързо се влошило, той започнал да делирира и попаднал в болницата.

Според пациента той не си спомнял нищо, когато дошъл в съзнание. „Събудих се в болницата и се почувствах като в тялото на новородено. Не си спомнях нищо и не познах никого“, казва мъжът.

Американецът бил диагностициран с автоимунен енцефалит, потенциално фатално заболяване, което причинява мозъчен оток. Болестта засегнала цялото тяло на Просер - той напълно загубил паметта си и забравил как да говори и да ходи.

През последните четири години мъжът се подложил на рехабилитация, за да възстанови загубените функции на тялото. Терапията донесла резултати - Просър вече може да се движи без помощ.

„Много хора, които считах за близки и приятели, напуснаха живота ми след инцидента. Сега имам по-малко приятели, но до мен останаха само онези, за които съм наистина важен ”, казва той.

През 2020 г. Просер се сгодил за любимата си Гризелда и двойката планирала да сключи брак през юли.

Превод: БЛИЦ