Двама мъже бяха хоспитализирани след разразил се скандал заради порция пържени картофи в германската столица Берлин, разкриха силите за сигурност.

Инцидентът е станал около 01:30 часа след полунощ в неделя в квартал „Райникендорф“, намиращ се в северната част на германската столица.

Две групи мъже са се спречкали, а в основата на всичко стоят пържени картофи. Свадата е възникнала пред заведение за бързо хранене, се казва в съобщение на берлинските служби.

Компания от шестима мъже и пет жени са обсъждали какво да си поръчат за ядене. Едната от дамите многократно заявила желанието си да похапне пържени картофи, но компанията продължавала да се колебае в поръчката си.

В този момент от съседна маса, на която са седели трима мъже, се чул призив да купят пържени картофи на момичето. Така се зародил и скандалът. Мъжете от по-голямата компанията не приели призива с чувство за хумор.

Един от тях се приближил до тримата мъже и ги залял с бира. Ситуацията бързо ескалирала. По-многобройната група пребила тримата и избягала от мястото на инцидента.

Полицията издирва извършителите, по случая е започнато разследване. Двама души са били приети за лечение в болница, а очилата на друг са счупени. И всичко това заради... порция пържени картофи.