Украинският депутат Валерий Давиденко е открит мъртъв в офиса си в Киев. Новината съобщи в профила си във Фейсбук колегата му Иля Кива.

"Преди малко откриха трупа на Давиденко с огнестрелна рана в офиса му. Тялото е намерено от чистачката, до него е имало пистолет", се казва в съобщението.



По думите на Кива, обстоятелствата около смъртта на депутата се изясняват.




От полицията също потвърдиха за инцидента. Сигналът е получен в 18:30 часа вечерта. Тялото е открито в тоалетната, с огнестрелна рана в главата.

На мястото работят разследващи. Полиция и прокуратура проверяват всички възможни версии за трагедията. Проучват се записите от камерите за видеонаблюдение. 

Основната версия, по която се работи, е самоубийство. Не се изключва да става въпрос и за убийство, инсценирано като самоубийство.


От май 2013 г. до март 2014 г. Давиденко е заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна.  След предсрочните избори през 2014 г. той става депутат.

Давиденко беше член на Комисията по икономическо развитие на Върховната Рада, както и член на групите по международни връзки с Чехия, Унгария, Бразилия, ОАЕ и Аржентина.