Популярна инфлуенсърка с милиони последователи реши да се превърне в лице на бутафорни книги от картон. Предимствата им според нея – могат да украсят дома и да не се дават пари за истински, които излизат скъпо, пише bg-voice.com.

Но не всичко около инициативата минава гладко.

Мади Бурсиага е перфектната инфлуенсърка – французойката е сексапилна, руса, с огромни сини очи и огромен бюст (най-вероятно силиконов).
Тя има над 2,4 млн. последователи, които радва със свои предизвикателни кадри от екзотичните си почивки и разходки за ръка с не по-малко
сексапилното й гадже.

Мади освен това има собствена линия козметични продукти и грим и поддържа блог, в който дава съвети в тази насока. С други думи, блондинката държи да изглежда не само привлекателна, но и начетена и с предприемчив дух.

Е, явно Бурсиага не е чак толкова начетена, след като се опитва да рекламира фалшивите книги в акаунта си. Според 27-годишната французойка бутафорните книги са идеални за инфлуенсърите, които искат да заблуждават последователите си, че четат.

По мнение на Мади това е перфектният декор за дома на всеки уважаващ себе си инфлуенсър. Самите корици са тематични – биографии на Коко Шанел и Ив Сен Лоран и книги със заглавия като „Любов, стил, живот“.


Всички те са с пастелни корици в приятни неутрални тонове и позлатени страници, които всъщност са просто кант от по-тънък картон. С други думи, фалшивите книги пасват на всеки интериор, изглеждат готино и ще паснат в къщата на инфлуенсърите, които искат да се похвалят с някое и друго хартиено издание върху масичката си за кафе.

Производителите на въпросните бутафорни книги наемат Бурсиага за сериозна кампания, която би трябвало да се развие във времето, но нещата не протичат по план. Мади има достатъчен брой последователи, за да популяризира всичко, което реши – от бански костюми, през сенки за очи до тропически дестинации.

Но идеята за фалшиви книжни издания жестоко разгневява потребителите.

Блондинката заявява, че „истинските книги са скъпи“, и затова призовава хората да си купуват бутафорни заместители.
Постът й, който вече е изтрит, както и всички останали публикации на тема „фалшиви книги“, е заринат от негативни коментари

Един потребител заявява, че така или иначе всичко в живота на инфлуенсърите е бутафорно, така че не се учудва, че и книгите в дома на Мади не са истински.

„Някой обясни ли й, че си купуваш книги, за да ги четеш, а не за да ги снимаш“, пише друг последовател на Бурсиага. Книгите не са за декорация, гневят се редица хора, които са едновременно ядосани и изумени от идеята за фалшиви книжни издания.

Един потребител в Twitter пък прави видео, в което демонстрира колко абсурдно и неправдоподобно изглеждат въпросните картонени книги. На живо си личи, че изданията всъщност са изкуствени и нямат страници, а само лъскави корици с имена на прочути дизайнери.

Друга подробност е, че бутафорните книги всъщност никак не са толкова евтини.

Мади предлага промокод, който ще предостави на клиентите „ексклузивна цена“ от 19,99 евро. Освен това само за периода на промоцията всеки, който си поръча една изкуствена книга, ще получи и една бройка безплатно. Въпросът е, че всъщност в Западна Европа една истинска книга струва горе-долу същата сума.

Картонените книги пък могат да бъдат закупени от популярни китайски сайтове като AliExpress за около 2-3 евро бройката.

А според френските закони Мади, която иначе живее в Дубай, може сериозно да си изпати. Тя вече е обект на разследване от страна на френската прокуратура по обвинения в дъмпинг, нелоялна търговия и фалшификация на стоки за търговия на дребно.

Притежанието на фалшиви продукти също се наказва сериозно във Франция.