Мъжът с най-големи стъпала в света получи нов сертификат за рекорд и нови обувки от германски обущар, съобщават ДПА и сайтът на Книгата на рекордите на Гинес, цитирани от Нова телевизия.
От години Георг Весел, майстор от Фреден, Германия, прави огромни обувки за младия венецуелец Хейсон Родригес. 22-годишният Родригес за първи път е признат за притежател на стъпала с рекорден размер през 2015 г.През изминалите години ходилата на младия мъж са пораснали и той е подобрил собствения си рекорд. Понастоящем лявото му стъпало е дълго 40,55 сантиметра, а дясното - 40,57 сантиметра.


 
Хейсон Родригес за първи път е напуснал родината си, за да отпътува за Германия и да получи новия си сертификат от Книгата на рекордите на Гинес - в обущарницата на Георг Весел. Освен удостоверението за подобрения си собствен рекорд, Родригес е получил от майстора и четири нови чифта обувки.


 
Макар да е живият мъж с най-големи стъпала, Хейсон е далече от рекордьора на всички времена Робърт Уодлоу (1918-1940). Уодлоу е най-високият човек в историята, а ходилата му са били дълги 47 сантиметра.