Дванадесет американски астронавти, започвайки от Нийл Армстронг, са се разхождали на повърхността на Луната между 1969 и 1972 г.

Когато НБА звездата Стеф Къри, един от най-добрите баскетболисти в света през последните няколко години, публично изрази съмнение, че американски адстронавти са кацали на Луната, НАСА го прие много насериозно.

Както и много фенове на "Голдън Стейт" също и НАСА разбра от социалните мрежи, че Къри е скептичен, че астронавтите наистина са посетили Луната. Ето защо говорител на американската космическа агенция веднага изпрати съобщение до баскетболиста.

"Ще бъдем щастливи ако господин Кърри посети луннната зала на космическия център Джонсън в Хюстън. Може би при следващото посещение на "Голдън Стейт" в нашия град ", заяви говорителят на НАСА Алард Беутел.

"Тук имаме стотици килограми лунни камъни, както и контролния център на мисията Аполо, и по време на посещението ще може да види със собствените си очи това, което ние видяхме преди 50 години", каза Беутел.

НАСА направи специална интернет страница за всички онези, които не вярват, че астронавтите на американската космическа агенция са кацали на Луната. Освен различни аргументи, НАСА публикува и поздравлението на Съветския съюз, тогавашния главен "враг" и конкурент в космическата надпревара, в която Съветите честитят на американците за успешното кацане на Луната.

Стеф Къри отговори чрез своя профил в Twitter - с засмян емотикон с очила, а американските медии предават, че баскетболистът скоро ще посети и лабораторията на НАСА.

Превод: БЛИЦ