Ще бъдат взимани в армията основно бивши офицери и хора, които са свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност. Това заяви пред bTV бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод частичната военна мобилизация в Русия, което обяви президентът Владимир Путин.

„Това, което още обяви Путин, е преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък“, добави той.

Божилов каза още, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.  

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна, но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

По време на обръщението си към руснаците президентът Путин каза, че ако има заплаха за териториалната цялост на Русия и нейния народ, Москва ще използва всички налични средства за отбрана, включително ядрени.

„Това не е блъф“, каза държавният глава, говорейки за възможността за използване на ядрено оръжие.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук