Колумбийският наркобарон Хуан Карлос Рамирес Абадия призна, че е преминал през множество пластични операции, за да избегне ареста. Дълго време той успявал да измами полицията, но накрая бил разпознат по гласа, който си останал същия, както преди, съобщава Mirror.

Един от най-издирваните наркобарони в света е бил задържан в предградието на бразилския град Сао Пауло. Лидерът на Картела на Северната долина е издирван по целия свят. 

Само за информация за неговото местанахождение американската агенция за борба с наркотиците обещавала пет милиона долара. Независимо от всичко Абадия успявал да се скрие дълги години от  правосъдието. Както самият той признал по-късно, преобразил външността си напълно с помощта на пластични операции. За да избегне ареста, той променил челюстта си, скулите, очите, устните, ушите и носа. 

Така било напълно невъзможно да бъде разпознат по старите снимки. Независимо от всичко, наркобаронът се страхувал да напусне убежището си в Бразилия и управлявал дистанционно империята си. 

Накрая все пак допуснал грешка и се обадил на телефон, който се следил от полицията. За разлика от лицето му, гласът си останал същият и така разследващите открили къде се намира той. 

След ареста в Бразилия наркобаронът е бил екстрадиран в САЩ. Той се признал за виновен в търговията с наркотици и организирането на много поръчкови убийства. Абадия е осъден на 30 години лишаване от свобода.

Превод БЛИЦ