Продажбите на порнографски стоки в Япония годишно възлизат на 16 милиарда евро, като все по-популярни стават порнофилмите с актьори в т. нар. трета възраст.
Само през последните десет години продажбата на такива филми се е удвоила. Най-известният актьор в момента е Шигео Токуда, който е на 74 години.
В Япония живеят над 30 милиона души на над 65 години и порноиндустрията е решила да се посвети на тези “зрели” хора.

Шигео Токуда – плешив японец с увиснало коремче, който изглежда като обикновен пенсионер, е звезда в японската порноиндустрия. Бил е туристически агент, но преди четири години се е пенсионирал. Играл е в над 300 филма през последните 15 години.
“Исках да правя нещо различно. Хората на възраст имат много свободно време и в много области могат да преместят границите. Затова исках да ги насърча да останат активни”, каза Токуда за Франс прес.
В един от последните си филми Токуда прави секс със 72-годишна актриса. На гърба на DVD-то пише: “Не се срамувайте от възрастта. Желанието е най-доброто лекарство”.
На “майстора на еротиката”, както наричат Токуда в Япония, най-много му харесва да се снима с млади актриси, които понякога са доста смутени, че трябва да участват в любовни сцени с партньор, който може да им бъде дядо.
Японецът, който е висок 160 см, твърди, че преди снимки не са му нужни никакви помагала. “Не взимам нищо, дори Виагра, защото преди четири години получих инфаркт. Нямам магическа формула. Ям много яйца и зеленчуци, ходя много, предпочитам стълбите пред асансьорите. Най-много ми помага фантазията”, казва Токуда.
Токуда е женен от 45 години и има син на 40 години, дъщеря на 48 години и едно внуче. “Те знаят, че работя в порноиндустрията, но не знаят, че съм звезда. Сутрин, като кажа на жена си, че отивам на работа, тя предпочита да не ми задава въпроси”, казва Токуда и допълва, че ще се оттегли, когато навърши 80 години, пише "Прес". /БЛИЦ