От областната управа на граничната със Сирия турска област съобщиха, че 29 турски военни са загинали при въздушен удар от страна на сирийския режим в Сирия. По-рано валията на областта Рахми Туран заяви, че има 9 убити, както и ранени, включително и такива в тежко състояние. Лечението на ранените продължава.

Според засега непотвърдени официално данни броят на загиналите и ранени турски военни може да е по-голям. Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се проведе извънредна среща, председателствана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския дворец продължи два часа и в него взеха участие военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разузнавателната служба МИТ и други високопоставени официални лица. Крайната националистическа Партия на националистическото действие, която подкрепя управляващата Партия на справедливостта и развитието, и опозиционната Народнорепубликанска партия проведоха извънредни заседания на ръководствата си във връзка с обстановката.

По-рано тази вечер Русия обвини Турция в нарушаване на споразумението от Сочи и че е подкрепила с артилерийски огън въоръжените бунтовнически групи в Идлиб, а в руски медии се появиха информации, че са били използвани преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК) срещу сирийски и руски самолети и хеликоптери. Такива кадри бяха публикувани и в социалните мрежи.

При турски удари за 17 дни са били унищожени над 1700 сирийски военни, 55 танка, 3 хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, минохвъргачки, складове за боеприпаси, съобщиха турски медии. Точният брой жертви и поражения на сирийската армия не могат да бъдат потвърдени от независими източници.

Ройтерс съобщи, позовавайки се на високопоставен турски източник, че Анкара е взела да не спира опитите по суша и море на бежанци да достигнат до Европа.