79-годишен мъж е убил най-малко 50 души, което го прави най-масовият сериен убиец в историята на САЩ. Това обяви ФБР.

Самюел Литъл е признал за 93 убийства предимно на жени, извършени между 1970-та и 2005-та, съобщи Бюрото.

До момента следователите са потвърдили само 50 от тях, но въпреки това смятат, че самопризнанията му са достоверни.

ФБР създаде специален интернет сайт, на който качи самопризнанията му за убийствата на неидентифицираните и досега жертви, заедно със скечове, нарисувани от Литъл на хората, които твърди, че е убил.

„Убийствата на много от жертвите му са определени като смърт от свръхдоза или в резултат на инцидент или на неопределена причина. Част от телата никога не са намерени“, пише ФБР на уебсайта.
  Самюел Литъл беше осъден на доживотен затвор през 2014 година, след като беше признат за виновен за три убийства.

„В продължение на много години Литъл е смятал, че няма да бъде хванат, защото никой не търсел хората, станали негови жертви“, заяви анализаторът на ФБР Кристи Палазоло пред ФБР.

„Въпреки че той вече е в затвора, ФБР смята, че е важно да се търси справедливост за всяка една жертва и да бъде затворен всеки един случай“, допълни Палазоло.
  Бившият боксьор, също известен като Самюел МакДауъл е арестуван през 2012 година в приют за бездомни в Кентъки и екстрадиран в Калифорния по обвинения за притежание на наркотици.

Там ДНК-то му го свързва с три студени случая, довели до присъдата му през 2014 година за убийството на три жени в Лос Анжелис между 1987 и 1989 година. И трите жертви са били бити и удушени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: БГНЕС