Великобритания може да направи компромиси, за да си осигури непрекъснат достъп до единния пазар на ЕС, включително е възможна и вноска в общностния бюджет, но за компромиси с имиграцията не може и дума да става. Това заяви пред в. "Фигаро" лидерът на британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, цитиран от Ройтерс и БТА.
На въпрос на френския всекидневник дали Великобритания ще продължи да се възползва от достъпа на единния пазар, след като напусне ЕС, дори и да постави пречки пред миграцията, Фараж отговаря следното: "Абсолютно. Може да има компромиси с ЕС, включително и за възможна британска вноска в бюджета на ЕС, независимо че не виждам напълно логика в това. Няма обаче да има компромиси за онова, което Европа нарича "свобода на движение"". Той допълва: "Да сложим спирачки на имиграцията в ЕС, точно това 17,5 милиона гласоподаватели поискаха да направим".

Попитан кога Великобритания ще задейства клаузата от член 50 за започване на официални преговори за напускане на блока, лидерът на ЮКИП казва: "Започвам да мисля, че несигурността си има цена и че трябва да преминем напред и да задействаме член 50 преди септември или октомври. Може би не утре, но без да се бавим".