Пътниците и членовете на екипажа в полета на авиокомпанията „Virgin Atlantic“ от Бриджтаун (остров Барбадос) до лондонското летище Гетуик, са поставени под карантина поради заболяване, което се е разпространило на борда на самолета, предават световните осведомителни агенции.

Самолетът се е приземил на Гетуик в 05:25 часа местно време след осемчасов полет. След кацането спешните служби веднага са се намесили.

След като самолетът се е приземил, 30 души на борда са били прегледани и са получили лечение, а трима са били отведени в болница.

„Virgin Atlantic“ обяви, че разследва инцидента и че източникът на инфекцията не е в самолета. Според представител на авиокомпанията, полетът, с който са летели пътниците, не е бил редовен, а чартърен. Самолетът е нает от круизна компания.

Представител на Гетуик съобщи, че болните пътници са извозени с линейка за последващо лечение. „Останалите пътници са слезли от самолета по обичайния начин“, каза той.

„Провежда се пълно разследване на всички обстоятелства около инцидента. Няма причина да смятаме, че това е нещо по-сериозно от обикновен инцидент”, съобщи „Virgin Atlantic“.

Припомняме, че преди време на полет от Дубай до Ню Йорк над 100 пътници бяха поставени под карантина, повалени от неизвестна болест.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!