Рап иконата Еминем разкри, че преди няколко години за малко изгубил завидните си умения бързо да нарежда рима след рима на сцената и му се наложило да се учи как да рапира наново.

Това се случило след злощастния му инцидент от 2007-а, когато изпълнителят на Real Slim Shady почти не изгуби живота си след фатална свръх доза с метадонови хапчета.

Тогава музикантът е заобиколен от не особено читави хора, за които взимането на всякакви вредни и пристрастяващи хапчета е ежедневие и лекарите многократно го предупреждават, че всичко това може да не приключи добре.

През 2020-а обаче Маршъл Матърс, както е истинското му име, успешно отбеляза 12 години трезвеност и сега си спомня, за ужасните последици от прекомерното взимане на наркотици, „благодарение“ на които трябвало отново да се учи на множество дейности, една от които тъкмо рапирането.

Той сподели, че след инцидента рап талантът му действително е бил на изключително слабо ниво и не случайно точно тогава се ражда песента Relapse, в която казва, че застава на страната на Крис Браун за побоя му над Риана.

Припомняме, че макар песента да е записана през 2009-а, тя видя бял свят през ноември 2019-а, когато към Еминем бяха отправени много нападки за изказването му. Той обаче побърза да увери феновете си, че това е старо изпълнение и съвсем наскоро пусна новата си песен Zeus, в която рапира, че от цялото си сърце се извинява на Риана и че не е искал да я наскърби.