28-годишната Мадисън Макманъс от Ню Джърси, САЩ, е приемала тежки наркотици (крек и хероин) от 15-годишна възраст. Тя е имала 19 случая на приемане на свръхдоза, преди да реши, че е време да спре.

"Оказах се в първата си рехабилитация на 15-годишна възраст. Цялото ми семейство усети последиците от пристрастяването ми", споделя Мадисън.

Когато момичето навършило 18 години, тя забременяла и се отказала от наркотиците в продължение на девет месеца. Това бил най-дългият й период без хероин, съобщава "Дейли Стар".

"Реших да приключа с училището и взех временното попечителство над дъщеря ми. Просто не можех да спра да употребявам наркотици. По това време вече нямах семейство или приятели. Бях сама. Отблъснах всички и се започна шестгодишен кошмар, в който бях без дом и сама в суровия, тъмен град", разказва още жената.

Скоро Мадисън загубила родителските си права и на 18 юли 2018 г. била арестувана.


Така е изглеждала Мадисън, когато са я арестували

Тогава тя осъзнала, че е достигнала дъното и започнала своя път към възстановяването. Момичето е казало, че делото срещу нея за наркотиците и попадането зад решетките са й спасили живота, защото едва в затвора е осъзнала, че трябва да приключи с наркотиците веднъж завинаги.Мадисън е преминала през рехабилитация, присъединила се е към групата на Анонимните наркомани и е възстановила връзките си с приятели и семейство. Сега момичето се опитва да си върне попечителството над дъщеря си.

Превод и редакция: БЛИЦ