Когато куче ухапе човек, това не е новина, защото се случва толкова често. Но ако човек ухапе куче, ето това е новина. Този журналистически афоризъм важи с пълна сила за жестоката схватка на живот и смърт, при която човек ухапа крокодил, за да спаси 12-годишния си син.
 
Случката е от Палаван, Филипините, където 12-годишният Диего Абулхасан влязъл да поплува в местната река с по-малкия си брат. Изведнъж той бил нападнат от дебнещ в дълбокото крокодил, който захапал лявата му ръка и започнал да го влече към дъното.
  
Баща му Техада чул виковете на по-малкото братче на Диего и моментално спринтирал от дома си до реката, плонжирал във водата, въоръжен с дървена летва. Започнала свирепа борба, таткото налагал муцуната на хищника, но крокодилът не пускал детето му.
 
Накрая в отчаянието си той няколко пъти ухапал крака на страховитото влечуго. Стреснат и уплашен, крокодилът не само пуснал сина на Техада, но и побързал да отплува бързо в мътните води надалеч от опасното хапещо двукрако същество.
 
Таткото закарал сина си в близката болница, където детето прекарало 2 дни, след което било изписано - с доста рани, но без сериозни и трайни контузии.
 
"С толкова много адреналин в тялото ми въобще нямах време да мисля", разказа храбрият баща. "Удрях крокодила, той не искаше да пусне момчето ми. Борех се с него, гледах го в очите. И после отнякъде ми хрумна да го ухапя - сграбчих крака му и го захапах с всички сили, като ротвайлер".