Рибар от американския щат Южна Дакота случайно хвана собственото си сърце и оцеля, съобщава NNY.

Тод Тезенвиц ловил заедно със съпругата и дъщеря си на езеро близо до американския град Кларк, Южна Дакота. Извадил от водата голяма щука, уловена на стръвта. Изведнъж куката се счупила.
„Сякаш в забавен каданс, видях куката да лети право към мен. Мислех, че просто ще ме удари в гърдите, но когато го направи, почувствах болка и осъзнах, че е заседнала в мен “, казва американецът. Както се оказа, тя проникнала в лявата камера на сърцето му.

„Първият ми инстинкт не беше да се опитвам да я извадя, а да я оставя вътре. Когато се случи нещо подобно, веднага искате да премахнете чуждия обект, тъй като изглежда, че ще помогне, но не е така ”,  казва дъщерята на мъжа, медицинската сестра Киана Тезенвиц.

Съпругата на рибаря, Мари Тезенвиц, насочи лодката си към пристанището, където дотогава се бяха събрали линейки. „Всяка вълна, която люлееше лодката, го караше да крещи от болка. Трябваше да продължа да гледам през рамо, но знаех, че Киана ще се погрижи за него “, обясни жената.
Когато семейството излезе от водата, Тезенвиц беше откаран в болницата, където лекарите му направиха операция и отстраниха останалата част от куката.

„Казаха, че шансът ми да остана жив е един на милион. Ако се бях опитал сам да премахна куката, определено щях да умра в рамките на половин час “, подчерта Тезенвиц.

Казал на жена си, че този ден трябва да купят лотарийни билети.

Сега мъжът се чувства добре, но не може да вдига товари, по-тежки от четири килограма.

Превод: БЛИЦ