В мрежата се обсъждат кадри, които шокираха водолази, изследвали дъното на Карибско море. Tе се опитват да разберат коe е това мистериозно същество, което се разхожда по дъното и не плува.

Видеото е направено от водолаз край бреговете на Хондурас. Външно прилича на хибрид от морска гъба и скат. В същото време на главата има рог, а същевременно няма перки.


По-късно се оказва, че това е един от най-редките представители на морската фауна в региона - червената уша или галапагос. Тази необичайна риба няма плувен мехур - специален процес, който осигурява плаваемост на рибата. Това означава, че тя трябва да използвате перките си като крака.

През юни екип от водолази от Австралия споделиха своите уникални кадри. Екстремистите са открили групер - една от най-големите риби в Тихия океан. Дължината му е повече от 2,5 метра. Този индивид е особено голям, с което изуми въображението не само на милиони любители на риболова, но и на професионални учени.


И през 2017 г. учените най-накрая успяха да намерят двутонна риба, която се криеше от изследователите на дъното на океана в продължение на 130 години.

Откритието е направено от австралийската студентка Мариан Нюгард - тя е изследвала дълбините на Индийския и Тихия океан в продължение на 4 години. Рибата е известна като Mola tecta.