Убиецът на руския посланик в Анкара Андрей Карлов Мевлют Мерт Алтънташ ще бъде погребан в безименен роб. Необходимите за това бюрократични процедури са вече стартирани, пише Российская газета.
Става дума за това, че роднините на Алтънташ са отказали да приберат тялото му. Те са имали 15 дни за това, но никой не се е обърнал към властите със съответната молба. От моргата тялото му е предадено а градските власти, които ще го погребат в специално гробище. Всичките разходи за това ще бъдат поети от градската администрация. На надгробния камък, според местните закони, ще бъде посочен единствено номерът и датата на смъртта на погребания. В Турция роднините на престъпниците и терористите често се отказват да прибират телата им. 

Вечерта на 19 декември в Анкара бе убит посланикът на Русия в Турция Андрей Карлов. Сътрудникът на полицията Мевлют Мерт Алтънташ, за когото се предполага, че е бил свързан с организацията на базирания в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, застреля руския дипломат в гръб по време на откриване на изложба в Анкара. По-късно нападателят бе убит от турската полиция в последвалата престрелка.