Смразяващи подробности за българския автобус, който се преобърна снощи в Турция, на 50 километра от граничния пункт "Малко Търново - Дерекьой".

Кървав ужас с автобус с българска регистрация в Турция СНИМКИ

Повечето от хората, които са пътували в рейса, са с двойно гражданство - българско и турско, съобщават турски медии, цитирани от БНР.

По-рано генералният ни консул в Одрин Борислав Димитров обяви, че само двама от 14-те пътници са български граждани. Турските власти изясняват причините за инцидента с българския автобус.

Първа версия за кървавия ад с българи в Турция, мистерията се разплита

При катастрофата 11 души пострадаха, след като автобуса, който е с хасковска регистрация, се блъсна в крайпътно дърво и се преобърна.

Борислав Димитров каза още, че в автобуса, който е пътувал по линията Истанбул - Добрич, е имало 14 пътници, от които 11 са ранени, двама от тях - тежко.

Пострадалите са настанени в държавните болници в градовете Къркларели, Бабаески и Люлебургас. Местните медии съобщават, че между ранените има двама български граждани, но в същото време подчертават, че повечето пътници са били с двойно гражданство - българско и турско.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук