Заподозреният за детска порнография, който застреля двама агенти на ФБР при разсъмване в апартамента си във Флорида, преди да се самоубие е 55-годишен баща на две деца.

Дейвид Лий Хубер застреля специалния агент Даниел Алфин, 36-годишен, и специалния агент Лора Шварценбергер, 43-годишна, докато те се опитваха да изпълнят заповедта за арест в апартамента му в Сънрайз, близо до Форт Лодърдейл, рано във вторник.Хубер, компютърен специалист и разведен мъж, който е живял сам, е бил обект на федерална заповед за издирване по случай на детска порнография, съобщиха органите на реда. Той бил въоръжен с пушка и в бойна готовност чакал агентите на ФБР, като открил огън срещу тях при затворена врата, докато ги наблюдавал през камерата на звънеца.

Незапомнено от години убийство на агенти на ФБР в САЩ ВИДЕОИзточници съобщиха пред CBS Маями, че Шварценбергер е била убита на място, но Алфин, който е бил прострелян няколко пъти, е отвърнал на огън, преди да умре.

Предполага се, че Хубер се е самоубил, след като се е барикадирал в апартамента.

Съдебните архиви на Флорида показват, че мъжът е имал само незначителни нарушения на пътното движение.Той не е бил в списъка за сексуални посегателства и не е бил регистриран в затвора във Флорида.
Записите показват, че той е притежавал фирми за компютърни консултации от 2008 г. до миналата година.

Освен това е получил сертификат за търговски пилот през 1994 г. от Федералната авиационна администрация.Записите от окръг Брауърд показват, че мъжът се е развел през 2016 г. и е бил баща на две деца.
ФБР официално потвърди, че Хубер е заподозрян в сряда.

Стрелбата във вторник бележи един от най-кървавите дни в историята на ФБР.Източник: bg-voice.com