Общият брой на заразените с новия коронавирус достигна 99, от които 95 са с гръцки произход и 4 са с чуждо гражданство.

Двама от пациентите с коронавирус са хоспитализирани в отделение за интензивно лечение в град Патра с усложнения.

Всички останали са в стабилно състояние и здравното им наблюдение продължава. 29 от тях са хоспитализирани в Атика, Солун, Патра и Митилини на остров Лесбос. 68 остават в домашната изолация.

Процесът на проследяване на контактите на нови случаи на коронавирус продължава. В същото време Гръцкото правителство обяви и механизма, по който ще бъде даван отпуск на родители по време на прекъсването на учебните занятия за 14 дни в страната.

Правителственият говорител Стелиос Пецас обяви, че отпускът ще бъде даван на един от двамата родители или на единствения родител в семейства, в които няма втори, за целия период на прекъсване на учебните занятия и ще бъде изплащано пълното възнаграждение.

За всеки четири дни от отпуска три ще бъдат отпуск със специална цел, а четвъртият ден ще бъде за сметка на редовния годишен отпуск.

В случай, че отпускът се отпуска на зает в частен сектор, държавата ще покрива една трета от възнаграждението му по време на отпуска. Ако единият родител не работи, другият няма да има право на отпуск.

Изключение ще бъде правено в случай, че единият родител е засегнат от коронавируса или е лице със специални нужди.