Поради огромния интерес към престоя на президента Владимир Путин в Сибир, сайтът на Кремъл публикува пълния запис, запечатал най-запомнящите се моменти от ваканцията му. Първото видео, което бе разпространено преди дни, предизвика небивал интерес и голям отзвук в световните медии. На него руският държавен глава управлява надуваема лодка и лови риба гол до кръста в планинско езеро.
От думите на говорителя му Дмитрий Песков стана ясно, че в рамките на 2-двудневния си престой в Сибир Путин се е разходил в труднодостъпната тайга, занимавал се е с подводен риболов, пекъл се е на слънце и е обикалял планинските рекички. От думите му стана ясно още, че  държавният глава е прекарал два часа в преследване на щука, която искал да улови, и накрая успял да го стори.
 


Именно от тези кадри изпаднаха във възторг медиите в Азия. Журналистите от корейската агенция „Йонхап“ не пропускат да отбележат колко добре изглежда Путин без риза и напомнят на читателите си за ползите от хокея и джудото – спортове, с които руският лидер се занимава редовно, пише ren.tv.

Колегите им от японски сайт пък акцентират върху подводния риболов, в който участва президента. Изданието е впечатлено как цели 2 часа Путин е гонил щука във водите на планинското езеро, където водата е била едва 17 градуса. 

Междувременно стана ясно и с какви деликатеси се е облажил руският президент. Путин и колегата му от Хакасия Виктор Зимин похапвали нежни пържоли от щука, рибена чорба и ястия от дивеч, уточни Николай Денисов прессекретар на ръководителя на Хакасия.

А ето го и новото видео, което се появи на сайта на Кремъл тази сутрин: Превод: БЛИЦ