Мъж, обвинен в изнасилване, бе признат за невинен, след като по време на съдебния процес си събу гащите и показа на заседателите мъжкото си достойнство. Всичко е станало с разрешението на съда в Ню Хейвън, Кънектикът.
Така 26-годишният Дезмънд Джеймс доказал, че половият му орган не съответства на този, описан от жертвата, съобщава The Sun.
 

Според показанията на пострадалата, през 2012 година тя била изнасилена от мъж, чийто пенис бил малко по-светъл в сравнение с останалите части от тялото му. След като разгледала снимките за разпознаване, лицето на Дезмънд й се сторило най-познато и тя решила, че това е нападателят й.

По време на процеса адвокатът на 26-годишния мъж не спирал да твърди, че половият орган на клиента му е по-тъмен и е искал разрешение Дезмънд сам да го докаже. Съдията обаче не предупредил заседателите какво точно ще се случи в залата, а само обявил, че доказателствата на защитата ще бъдат много лични. По думите на адвоката, в залата се събрали почти всички съдебни служители, за да наблюдават на живо представлението. Обвиняемият се чувствал много неловко, но си свалил гащите,

Въпреки че г-н Джеймс бил оправдан за нападението, все пак се озовал зад решетките. Мъжът вече излежава 65-годишна присъда за нахлуване с взлом и изнасилване на 10-годишно момиче.

Превод: БЛИЦ