В САЩ учителка от Ню Джърси е обвинена в „неприлични докосвания“ на ученичка, съобщава New York Post. В центъра на скандала се оказа 38-годишната Джена Шабика от Морганвил.

Майката на пострадалата е подала жалба срещу нея. Тя казва, че Шабика е тормозила сексуално 13-годишната й дъщеря в коридора на училището. Според родителя един от служителите на училището е станал свидетел на престъплението. Освен това се твърди, че действията на Шабика са заснети от камера за видеонаблюдение.

По време на разследването се е оказало, че учителката е дружала със семейството на момичето и е била на гости няколко пъти. Майката на жертвата нарече Шабика "хищник" и обвини училищното настоятелство, че не я е отстранило при проверката.

Самата учителка е отказала да коментира обвиненията. Нейният адвокат обвини ищците в лъжа. „Нямаше абсолютно нищо незаконно, неприлично или неморално във взаимодействието между Джена и ученичката“, казва адвокатът. „За съжаление, в резултат на неверни и неоснователни обвинения, Джена и семейството й станаха мишена на множество заплахи.

Превод и редакция: БЛИЦ