В САЩ беше осъдена бивша учителка по физическо възпитание от щата Флорида, която системно изнасилвала 13-годишна ученичка, съобщава Daily Star.

Подсъдимата е 25-годишната Линдзи Роуз Шнебергер от окръг Пайн Айлънд, която работела като треньор на волейболния отбор в гимназията. Жената е арестувана през май 2023 г.

Разследването започнало, след като майката на ученичката открила на телефона й интимна кореспонденция с учителката и поискала обяснение. В хода на разследването се изяснило, че родителката е знаела, че дъщеря й често ходи на гости на Шнебергер.

По време на разговори с полицията момичето казало, че многократно е имало сексуален контакт с учителката през април-май 2023 г. В същото време жената напуснала училището през март същата година.

Както съобщава Daily Star, на процеса станало дума за използването на секс играчки от страна на учителката по време на изнасилванията на тийнейджърката. Тези предмети са открити при обиск в дома на Шнебергер. През февруари жената си признала, а сега съдът я осъди на 12 години затвор.

След излизането си от затвора бившата треньорка ще бъде наблюдавана още 10 години. По време на процеса пострадалото момиче заяви, че сега в училище „всички я гледат по различен начин“. Шнебергер е казала, че „се събужда всеки ден с чувство за вина за действията си“.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук