Сирийската армия е ликвидирала над 270 бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ в провинция Ес Сувейда в южната част на страната. За това съобщи представителят на командването на руските военни части в Сирия Олег Макаревич, цитиран от световните агенции.
 
Той посочи, че операцията е проведена в тежки метеорологични условия в местност с дълбоки каньони и големи пещери. Терористите били добре подготвени за отбрана, разположили противотанкови мини, засади от снайперисти и заграждения по пътя на настъпващите войници, където теренът бил много тежък.
 
Във всички укрепени пунктове на терористите били складирани боеприпаси и провизии.
 
По думите на Макаревич, операцията се усложнила, тъй като танковете и тежката техника били ограничени в придвижването и маневрирането в този район, а терористите разполагали с голям брой гранатомети, противотанкови ракети и 82-милиметрови миномети.
 
Въпреки това сирийските военни успели да изземат по-голямата част от оръжието. По-голямата част от бойците в Ес Сувейда дошли от Ярмук, Дамаск и района на Ет Танс, който се намира под контрола на международната коалиция.