Службата за национална сигурност на Армения призова гражданите на страната да не реагират на провокацията от страна на метежниците, превзели сградата на полицията в столицата Ереван, които обявиха началото на военен преврат. Това съобщи местната агенция News.am, позовавайки се на СНСА.
„Бяха предприети опити с помощта на социалните мрежи да се разпространи дезинформация за началото на въстание и превземането на сгради. Службата за национална сигурност на Армения официално заявява, че разпространените сведения не съответстват на действителността. Органите на държавното управление на Армения действат в нормален режим”, се казва в съобщение до медиите на ведомството.
 
По-рано стана известно, че група въоръжени мъже са превзели сградата на полицията в Ереван и са обявили началото на военен преврат. Поискали са оставка на властите и освобождаването на всичките политически затворници, включително и лидера им Жирайр Сефилян. В резултат на нападението им е загинал най-малко един човек. Има и няколко ранени. По някои данни, в момента престъпниците държат за заложник заместник-началника на полицията в Ереван Валерий Осипян.
 
Междувременно бронирана техника, военни камиони и автомобили на полицията блокираха сградата на полицията, съобщава ТАСС. Местните жители са чули серия взривове и стрелба на мястото на събитието.
 
По покривите на близките сгради позиции са заели снайперисти. Обитателите на сградите са евакуирани от съображения за сигурност.