Омъжена учителка в щата Мейн е обвинена в това, че е правила многократно секс със 17-годишен ученик. 29-годишната Джил Ламонтан се сдоби с обвиненията в Кененбънк в сряда. Делото срещу нея ще започне на 22 декември, до тогава тя е пусната под гаранция.
Твърденията за това, че даскалицата е имала секс връзка със свои ученик се появиха на яве през юли, когато момчето е направило опит за самоубийство.

През юни местният съд забрани на Джил да установява контакт с ученика в течение на следващите две години заради оплакване от секс тормоз.

Ламонтан, която е омъжена от шест години и има две деца – син и дъщеря, е била временно отстранена от работа на 12 юни, след като семейството на ученика се свързало с управата на школото, твърдейки, че той е правил секс с учителката, пише Portland Press Herald.

Според съдебни документи, внесени от майката на ученика, която поискала забранителна заповед, синът ѝ е бил приет в болница на 9 юни, след като приел коктейл от медикаменти с цел да си сложи край на живота.

На следващия ден момчето признало на леля си, че той и учителката му са имали секс връзка, и че той „съжалява за всичките лоши неща, които е направил“.

„Той каза, че я обича. Каза, че са правили секс много пъти, дори в класната стая, в дома ѝ, в колата ѝ. Тя му е казала, че не е била правила секс от две годни“, пише майка му в документите.

17-годишният е казал още, че Ламонтан му е правила и орална любов, както и „доста други неща“.

В документите се казва още, че ученикът е признал, че се чувства „употребен, но е искал връзката им да продължи и не е искал тя да отива в затвора“.

Ламонтан е преподавала в гимназия Кененбънк пет години.

Превод и редакция: БЛИЦ