Онлайн магазин на Острова нае стройна моделка за реклама на бельо за пълни дами и предизвика огромно недоволство сред клиентките, пише Daily Mail.

Снимките на 26-годишната Ана Фрицдорф по боди в черно, червено и цвят бордо, се появиха на сайта на интернет магазина Boohoo. В описанието към продукта било записано, че моделът е облечен в бельо 16-и размер (XL), докато в реалния живот тя носи 12-и размер (L).

Възмутени клиентки побързаха да изразят недоволството си в мрежите. "Трябва да каните истински плюс сайз модели. Те трябва да имат поне 16-и размер, за да можем ние, по-едрите жени, да си представим как ще изглеждаме с нещата, които предлагате. Голяма част от нас нямат стегнати бедра и плосък корем", негодуват клиентките в социалната мрежа. 
 

"Ако тя е плюс сайз, аз от какво страдам, от патологично затлъстяване ли?", възмущава се друга дама."Извинявайте, но това, което вие имате за плюс сайз, е ненормално. Искаме да видим различни фигури, а не поредния пример за подражание", разочаровано отбелязва друга потребителка. "Boohoo, вие изобщо виждали ли сте плюс сайз модели? Това някаква шега ли е?", негодува друга клиентка. 

Превод: БЛИЦ