Основателят на "Азов" Андрей Белецки коментира евакуацията на ранени защитници от Азовстал в специално видеообръщение. Той призова украинците да се въздържат от коментари и критики относно тази операция.

Белецки отбеляза, че войниците са се борили героично в продължение на 82 дни срещу руските нашественици. Срещу тях са използвани ракети, забранени бомби, морска и сухопътна артилерия, бронирана техника, авиация и други оръжия.

"В продължение на повече от 80 дни те успяха да задържат врага, въпреки огромното му числено превъзходство и ужасните въздушни, корабни и артилерийски бомбардировки. Те направиха неща, които със сигурност ще влязат в учебниците по военна история. Сега основната задача е да ги спасим", казва той.

"Имам голяма молба към всички, които искат да споделят мнението си за случващото се в Азовстал. Също и към тези, които имат някаква вътрешна информация, която искат да споделят с целия свят – запазете я за себе си“, призова Белецки.

Той допълни, че до 2-3 дни мариуполският гарнизон ще предостави необходимата информация за операцията.

"В момента мога да кажа, че имаме връзка с гарнизона. Знам какво се случва там. Гарнизонът е на мястото си, гарнизонът е на въоръжение. Всичко ще бъде наред. Слава на Украйна!".

 

 

 

Превод и редакция: БЛИЦ!