Писма, свидетелстващи за опитите на организацията "Бели каски" да го привлекат към своите мероприятия, предаде на списанието Grayzone Project основателят на групата "Пинк Флойд" Роджър Уотърс.

Според писмата, пиар агенцията с име The Syria Campaign, представляваща "Белите каски", кани Уотърс на вечеря, където китаристът да се присъедини към мисията и "да помогне на гласовете на мирните герои в Сирия да зазвучат по-силно".

Въпросната агенция успяла за няколко години да привлече на своя страна голямо количество известни и авторитетни звезди. В техни акции са участвали Джордж Клуни, Бен Афлек, Джъстин Тимбърлейк.

Роджър Уотърс обаче се опитва да убеди своите колеги да престанат да вярват на организацията, тъй като тя се опитва да убеди Запада в правилността на това да се бомбардира незаконно Сирия. По мнението на музиканта, стоящите зад агенцията хора правели кариера върху свалянето на Асад и разрушаването на Сирия. На един от своите концерти Уотърс нарече "Белите каски" фалшива организация, съществуваща заради създаването на положителен пиар на терористи. 

Превод: БЛИЦ