Лондонската полиция съобщи, че е освободен и последният задържан за терористичното нападение край британския парламент на 22 март. Става дума за 30-годишен мъж, арестуван в Бирмингам на 26 март - четири дни след атаката.  Не се планират други действия нито срещу него, нито срещу останалите 11 задържани във връзка с разследването и впоследствие освободени, информира БНР.
Четирима души бяха убити, а десетки - ранени, когато 52-годишният Халид Масуд прегази пешеходци на моста в центъра на Лондон, изостави колата си до парламента, наръга с нож полицай до входа и се опита да влезе в сградата, но беше застрелян. Отговорност за нападението пое „Ислямска държава”. 

Полицията смята, че продължилото 82 секунди нападение на родения във Великобритания Масуд е било вдъхновено от екстремистка идеология. Властите обаче казват, че няма доказателства за връзки с  "Ислямска държава" или с "Ал Каида".

В понеделник Скотланд Ярд съобщи, че няма доказателства, че той се е радикализирал в затвора. Приелият исляма мъж обаче очевидно се е интересувал от джихада, уточни представител на отдела за борба с тероризма на лондонската полиция, цитиран от Франс прес. 

В периода от 1983 г. до 2003 г. Ейдриън Ръсел Аджао (приел по-късно името Халид Масуд) е бил осъждан няколко пъти за агресия, незаконно притежание на оръжие и смущаване на обществения ред.